måndag 2 januari 2012

Jullovsverkstad

En del av det som jag färglade idag.

Efter julstök och nyårsfirande har jag äntligen kommit igång på allvar med det som var min tanke med att ha "jullov", nämligen handarbetandet. Givetvis har jag handarbetat under jul och nyår, men det blir som inte mycket tid till det då, även om man som jag firade utan familj i år. Det är två projekt som varit i fokus, ett av dessa är Liljevalchslövet, som jag borde ha och har velat sätta i gång med mycket tidigare. Men nu börjar det lossna för mig med utförandet, och idag har jag börjat färglägga arbetsritningen. Dekorationssjukan har givetvis tagit över i vanlig ordning, men det är alltid lika roligt. Jag bara hoppas att jag ska bli färdig i tid.

Middagspaus i färgläggningen.

En trave med tjugofem stjärnor, idag blev det en till.

Det andra projektet som jag ägnat lite kvalitetstid med är mitt påbörjade lapptäcke med stjärnor och hexagoner. Några fler stjärnor har jag sytt, och nu är jag uppe i tjugosex stycken. En hexagon har det också blivit, med broderier på, och dekorationssjuk som jag ju är, så har jag fått vansinne och tänker brodera alla hexagoner med olika motiv allteftersom.

Broderad hexagon.

Som det ska sys ihop.

Fler stjärnor som den överst i högen ska jag sy i morgon. Delarna till dessa stjärnor ligger i buntarna med gula gummisnoddar.

2 kommentarer:

  1. Spännande att börja se dina lövfunderingar! Tror jag har mitt klart i huvudet, nu återstår bara att börja...

    SvaraRadera
  2. uj uj och här flödar det som vanligt av energi!

    God fortsättning ;-)

    SvaraRadera