torsdag 27 oktober 2011

Garngalenskap, färgfrenesi och varpvånda


De flesta garner som ska gå åt till projektet.

Under den tisdag och onsdag som passerat denna vecka har projektet i princip pendlat mellan hopp och förtvivlan, inte minst när det handlat om garnerna och färgval. Garnerna har inte minst varit ett problem för många då en av varpgarnerna varit restnoterade, och en massa andra garner måste beställas. Allt detta fick jag veta genom lösryckta meningar från min lärare, så när jag väll kom till den punkt då jag skulle ner till skolans kansli för att vittja skolans garnförråd var jag nästintill illamående. Sen visade det sig att av alla de garner jag behövde, så var det bara ett som saknades, och min varp fanns det tillräckligt av.
Men mina bekymmer började egentligen innan jag kunde bestämma mig för garnerna, för innan det var möjligt var jag tvungen att bestämma mig för hur "pixliga" mina olika ytor skulle vara, grovleken på garnet bestämmer det. och till det skulle jag välja färger. Eller rättare sagt färgrecept, vilket inte var så enkelt som jag hade trott. Det är många effekter att ta hänsyn till, till exempel ville jag ha ganska små skillnader på färgnyanserna i garnerna, medan min lärare propsade på om att stora färgskillnader skulle göra susen. Jag tvivlar fortfarnade.

Varpflätorna.

Idag började i alla fall snacket bli till verkstad, jag övergav färgfunderingarna ett tag och övergick till uppsättning av väven i stället, och det första och värsta momentet i vävningen, nämligen varpningen. Det är inte så att jag våndas av tristess, faktum är att när jag är lugn och skärpt är det ganska trevligt. Det är bara det att jag lätt blir störd, och jag är skiträdd för att något ska gå fel. Denna varpningen klarade jag mig ur utan problem, vilket jag fick bevis för i uppsättningen.
Uppsättningen fortsätter i morgon, och då ska jag förhoppningsvis ha bestämt mig exakt för vilka färger jag ska ha.

1 kommentar:

  1. uj uj jag tycker du är duktig som väver...skulle nog bryta ihop innan jag ens kom fram till varpningen...ska bli spännande att se färgvalet. Men kan tycka det är litet konstigt att du inte får bestämma färgerna själv...det blir ju personligare/ditt då,,,,

    SvaraRadera