tisdag 25 oktober 2011

Dagens lärdom


Symmetri-skissen som jag ratade.

Inte heller denna dag fick ägnas åt något som liknade garn, mest har jag suttit och väntat på att få prata med min lärare om skissen som jag färglade i går. I början av dagen drog jag mig i alla fall en lärdom, vad gäller arbetsritningar och symmetri. I vanliga fall så försöker jag alltid få allting jag gör så symmetriskt och rakt som möjligt, och så var även tanken med den här mattskissen som jag gjort. Jag har mest bara ritat av lite halvslarvigt eftersom jag vill kunna ändra och flytta om i skissen, utan att behöva lägga ner arbete på något som lätt suddas bort. Det var min tanke att enkelt kunna ändra utan att känna att jag förstör något fint. Däremot har jag inte rättat till något innan jag färglade, så lite skevt och snett är det, vilket märktes sen när jag kalkerade av skissen på ett rutpapper. Jag ville först rätta till allting, och började även göra det på ett annat rutpapper. Men jag märkte efter ett tag att det inte alls blev bra, så jag återgick till rutpapper nummer ett och slutförde arbetsritningen där i stället. Lite finjusteringar fick jag göra, men det blev betydligt bättre. Det var min lärdom idag, att våga överge millimeter-symmetrin ibland.

Min slutliga arbetsritning.

När jag sedan satt och väntade på min lärare, roade jag mig med att göra en annan arbetsritning, nämligen till ett band som ska bli som en bård upptill och nertill på mattan. Jag har en idé att väva ett separat band med text och sedan sy fast på mattan, för att påminna om att min inspirationskälla var band. 

Första arbetsritningen till bandet. Jag måste nog ändra lite på det, på håll ser det nästan ut som ordet  "porr" i stället för "förr"!

Förutom att jag mer än något annat helst skulle vilja komma igång med den här väven, så känns det som att den här dagen slutade lyckligt i alla fall.

1 kommentar:

  1. Jamen det gör det ju när du "säger" det...dvs jag kommenterar sista bilden ;-)
    vilken tur att du såg det!

    SvaraRadera