onsdag 16 november 2011

I en rasande fart


Sedan förra veckan har allting plötsligt gått jättefort. I torsdags och fredags var jag sjukskriven, och helgen gick åt till vila och återhämtning. I går när jag kom till skolan, hade mitt hett efterlängtade garn äntligen kommit! Gissa vem som sprang raka vägen ner till färgeriet. Där gick allting så fort att jag inte hann med att ta några bilder.

Provväningen. Här provar jag att väva flossa i två nivåer, med olika höjd på de röda fälten.

Tills idag hade jag dessutom lyckats med att få mitt garn torrt, vilket innebar nystning (1,7 kg sammanlagt) och provvävning. Provvävningen gick också väldigt fort, förklaringen till detta är att jag haft hela två veckor på mig bara att i tanken föreställa mig hur jag ska gå till väga och hur det ska se ut. Eftersom nu provvävningen gick så över förväntan fort, så har jag nu på eftermiddagen och kvällen har jag satt igång med Mattan. Alltså den riktiga, slutliga Mattan.

De tre första raderna flossa, och den oflossade delen för bandet.

Inprovning av bandet.

Jag har hunnit väva ca. 10 cm nu, vilket väll får anses vara bra, eftersom tekniken jag har valt, flossa, tar mycket tid. Givetvis kan min snabbhet i detta skede förklaras med att jag bara har använt mig av en enda färg till alla raderna, samt att jag vävt en oflossad yta för halva mitt band.
I morgon blir det fortsatt vävmaraton, förhoppningen är att ha hunnit fram till mönstret innan dagen är slut.

Dagens avklarade jobb.

1 kommentar: