lördag 12 september 2009

O(tyg)lat infall

I går när jag åkte ut till Vännäsby för att tillbringa ännu en helg med Börje och hans familj insåg jag att det var en dum idé. Inte för att dom skulle vara hemska eller så (för det är dom verkligen inte), utan för att jag innan helgen var slut var tvungen att hitta ett tyg som kunde bli en blusaktig grunka av något slag. Detta eftersom jag innan fredag ska ha sytt denna blus, och eftersom jag inte har tvättid förren på torsdag.
Så imorse vaknade jag med ett ryck och insåg att jag barar hade ett val: Jag var tvungen att åka in till Umeå, med eller utan Börje, och hitta ett tyg som motsvarade ett blustyg. Tack och lov behövde jag inte åka utan Börje, honom behövde jag hela dagen faktiskt, både som stöd i livet, smakråd, tygrullelangare och taperivare. Vi hann dessutom inte äta frukost, så efter att ha gått runt på tre tygaffärer, varit upp på universitetet för att hämta mönster, samt sprungit efter en buss som vi ändå inte hann med, var jag på väg att svimma. Då kunde han vara stöttepelare också, och den som beslöt att vi skulle äta lunch. Så efter att ha kommit ner på stan och besökt en av tygbutikerna igen, så hamnade vi på Schmäck. Efter det att vi ätit hade jag äntligen bestämt mig. Och innan jag gjorde det såg det ut så här på vårt fikabord:

 
Slutligen bestämde jag mig för det tredje tyget nerifrån, det tyckte jag påminde om folkdräktstyger vilket är en av mina inspirationskällor till min kommande kollektion. Vi köpte tyget på Ohlssons tyg, köpte te och kaffe , samt stötte ihop med Ann-Sofie, och begav oss sedanmot Vännäsby. Där blev det tvätt av tyget, som nu hänger på tork.
 
 
I morgon rapporterar jag inifrån kåtan, som nu är både invigd och klar. I natt ska vi äntligen sova i den, inte för första gången, men första gången som färdig.

1 kommentar:

  1. När jag tittade på tygproverna innan jag läste valde jag samma tyg som du!
    Vilken tur att Börje var med och tog lite hand om dig när du stressade runt.Kram

    SvaraRadera