onsdag 14 december 2011

Jag har lärt mig att smocka


Äntligen dags för ännu ett konstsömnadsprojekt, och denna gång är det smocksöm och maskinbroderi som ska avverkas. Idag har vi enbart sysslat med smock, något helt nytt för mig. Och något som jag faktiskt fastnat lite för (den som känner mig borde inte bli överaskad av detta faktum). Just nu provar jag mig fram med olika sätt att smocka på, eventuellt att det leder fram till en produkt lite senare. Idag har jag hunnit med sex olika tekniker, och jag har också provat med olika sätt att rynka på. Det här vill jag såklart fortsätta med, hur många specialinriktningar kan en textilare ha?På kvällen unnade jag mig ett besök på Nordiska muséet för årets sista stickkafé. Det är något särskilt att träffa andra och helt kravlöst handarbeta tillsammans. Det var sommarens mastodont spedetröjan som fick följa med idag.


Något som jag härom dagen blivit påmind om att jag ska ta itu med är mitt Liljevalchslöv. På grund av mattprojektet har det blivit lidande, och för att inte helt tappa gnistan har jag tagit mig för att rita av det i syfte att göra en arbetsritning. Efter helgen hoppas jag på fler framsteg vad gäller detta löv.

1 kommentar:

  1. Jag har alltid "vurmat" för smocksöm - tycker det blir så himla fint, men jag har inte testat än.

    Jag fick en tid hos frissan, så det var bara att inse att jag inte skulle hinna till Nordiska. Frissan var så bussig att hon fixade mitt hår mellan 17.30-19! Dvs en timme efter stängningstiden! Vad jag gjorde? Jo trollade bort det gråa. Var så trött på det och dessutom kände jag att jag ville vara extra fin (i varje fall försöka--*fniss) till yngste sonens bröllop.
    Förstår att jag bommade något roligt nu, men ibland så hinner man inte med allt fastän man så gärna vill. Lessen om jag "lurade" dig....
    Ha en jätteskön julledighet och Gott Nytt År!

    SvaraRadera