fredag 22 april 2011

Vad jag hittade i nedersta byrålåda idag


Egentligen hade jag bestämt mig för att pyssla med mitt Hallandsbroderi idag, men då jag upptäckte att jag slarvat bort det fick jag gräva efter något annat. I nedersta byrålåda hittade jag då detta lite drygt ettåriga UFO. Det var förra året, när jag gick Skinn - garvning och sömnad på Bäckedals folkhögskola, som jag bestämde mig för att jag ville ha ett förskinn. Jag blev inspirerad av förskinn med dekorationsband där man först skurit små snitt och sedan vävt in skinn eller kläde i snitten så att det bildades trekanter och romber, eller så kunde man skära ut figurer och sy underläggssöm i form av bl a hjärtan. Dessutom ville jag ha den lite formsydd vid bysten, eftersom jag tyckte att det skulle bli otympligt med flikar som stack ut och förmodligen skulle fastna någonstans och vara i vägen. Jag var helpepp på den här idén jättelänge, men så visade jag det för några vänner vars samlade åsikt var att mitt förskinn såg ut mer som framstycket på en klänning. Jag vet att de inte menade något illa så jag borde kanske inte tagit åt mig, men varje gång som jag tog fram det eller om det låg framme tänkte jag på det. Och det räckte för att jag helt och hållet tappade lusten för att sy färdigt förskinnet, varje gång jag sett det sen dess har jag kännt skam och olust till att fortsätta med det.


Men ibland, som just idag, är rastlösheten större än slappargenen, och när det här förskinnet var lagom stort projekt för dagen fick det bli så att jag fortsatte med det. Vi får väll se hur länge jag står ut den här gången.

3 kommentarer:

 1. Du är så duktig som tar itu med alla UFOn!

  Förresten, hur går det med älgöronen?

  SvaraRadera
 2. Eumhm, älgöronen ja. Jag har flått dom men inte mer, borde garvas snart. Tack, Lillemor, utan att befinna dig i min lägenhet har du hittat ännu några fler UFOn som jag nästan glömt.

  SvaraRadera
 3. Men tänk så fel det kan bli, jag tyckte faktiskt att det var grymt snyggt med ditt förskinn!

  SvaraRadera