torsdag 28 april 2011

Man ska vara försiktig med vad man önskar sig


I flera veckor har jag gått runt och önskat att jag hade ett yllebroderi att leka med, men det har jag ju inte haft såklart. Så i förrgår direkt efter lovet, hade vi formgivning för enskilda projektet då jag valt att återgå till de jämtländska brudkuddarna som inspiration igen, och börjat måla upp ett mönster för en ny kudde med ett motiv som jag gått och tänkt på ett tag. Eftersom det i vanlig ordning är en rätt så stor kudde, och eftersom jag är petig och velig på en och samma gång så tar det tid.Och under den tiden har lusten tagit över högerhanden, då jag hittade ett UFO på soffryggstödet i form av en nålbunden tehuva som jag tänkt brodera på. Jag rev fram alla restgarner jag hade och satte igång med nåt ospecifiserat, oplanerat och spontan.
Samtidigt har sista konstsömnadsprojektet innan enskilda projektet startat, så nu har jag sammanlagr tre broderiprojekt igång samtidigt. Jag undrar lite för mig själv varför de inte kan stå i kö och vänta på sin tur i stället, men nädå.

2 kommentarer:

 1. Dina vävar är så underbara och broderierna så häftiga. Undrar just hur du skall kunna välja inriktning och varför det ens är nödvändigt. Hoppas du får tiktigt bra rådgivare.

  Guldbroderi vore också intressant.
  Och alltid mer rosengång, tycker jag. Har du en favorit?
  Såg att HV skall ställa ut i Sidenväveriet, du med?
  Nu skall jag försöka sy en labyrintkudde till. Åsså en balklänning!
  Mina Ufon sover så gott, så gott..

  SvaraRadera
 2. Guldbroderi/metallbroderi blir det nästa år. Jag tror att det är Htu 2 som ska ställa ut på Almgrens.

  SvaraRadera