fredag 23 april 2010

Second hand-fynd och nålbrevet

Koftan från Indiska som jag hittat på Eken i Sveg.

Fredagen har för min del bestått av diverse arbete i garveriet, däribland har jag flått öron, mjukgjort pungar och avhårat en ädelostdoftande ren. Men varje fredag är vanligtvis en halvdag här i Hantverkshimlen, vilket innebär att man faktist kan gå ner på Sveg under vettiga tider på dygnet. Idag gjorde jag dessutom ett otroligt fynd, en stickad kofta från Indiska i 100% shetlandsull, för ynka 30 kr. Det enda problem som jag skulle kunna stöta på är väll om de som känner mig börjar tro att jag stickat själv. Det är tyvär ett problem man får stå ut med när man i vanliga fall "gör allt själv". Sanningen är faktiskt att jag inte gör allt själv, av den enkla anledningen att jag varken hinner eller har tid. Fast visst önskar jag att jag kunde.Som en avslutning på mitt inlägg idag visar jag bilder på mitt nålbrev i bäversvans, som inte är helt färdigt då det saknar stängningsanordning av något slag.

Ungefär så här ska nålbrevet se ut när det är ihopvikt.

Mellan fjällen har jag broderat med blå entrådig vaxad linstråd. Det hade varit coolt att brodera över hela, så att hela bäversvansen skiftat i blått och brunt! Varför ska jag behöva ha tidsbrist?!


Insidan är klädd med mörkblått kläde. Klädet och bäversvansen har jag sytt ihop med langettstygn, både dekorativt, enkelt och snabbt gjort.

3 kommentarer:

  1. Häftigt, det är nästan så jag tror jag måste ta din idé om nålbrev av bäversvans :)

    SvaraRadera
  2. Här blev jag kvar att tittat runt må du tro.
    Bäversvans! Det är du nog ensam om....i varje fall om du kommer till brodericaféet i Kulturhuset. Jag har samisk sypåse och det är jag ensam om där.

    SvaraRadera