söndag 12 februari 2012

I mål med marginal


Efter min lilla häftpistolsolycka i torsdags har jag haft bråda och intensiva dagar, både med metallbroderierna och Liljevalchslövet. Och för ungefär en timme sedan sydde jag det sista stygnet i lövet, så nu är det helt färdigt. Gissa om jag är lättad och lycklig nu, som jag har oroat mig för att det inte ska bli klart i tid. Nu återstår bara för mig att ladda batterierna till kameran och fotografera för dokumentationens skull innan inlämningen.

Sammet med lan och små glaspärlor fastsydda en och en.

Metallbroderierna blev också färdiga i tid, för dem återstår lite montering på kartong, en syssla som jag troligtvis kommer att skjuta på tills jag får dötid. Någon gång borde det hända igen. Roligt har det varit i alla fall, och jag har blivit kär i tambursöm. Speciellt att sy fast paljetter med tabursömsverktyget var extra roligt.

Läggsöm med Japanguld och små glaspärlor på bomullstyg.

Broderi med kantilljer och stavpärlor på kläde.

Gyllenläder och små glaspärlor fassydda med tambursöm på siden.

Sidensatin med paljett med pärla, paljetter fassydda med vanlig nål, pärlor fassydda en och en (övre delen av bladet) och pärlor fastsydda två och två (nedre delen av bladet).

Kläde med paljetter och små glaspärlor fastsydda med tambursöm.

Bomullstyg med paljetter och pärlor fassydda med tambursöm.

Sammet med prov på tambursöm med olika typer av guldtrådar.

Veckan som kommer ser mest ut att handla om ekonomi och teori i allmänhet, och tills jag kommer på något nytt sinnessjukt projekt, så kommer jag att ägna mig åt hexagonbroderi när jag behöver pausgymnastik.

2 kommentarer: