torsdag 6 januari 2011

Lite halvavslutat samt teoretisk textil

Nydampat halvylletyg i diamantkypert.

Diamantkypertprov.

Igår var jag på skolan för första gången i år. Diamantkyperten behövde dampas, och jag hade bestämt mig för att arbeta på sittpuffen. Jag gjorde givetvis både och, eftersom jag bestämde mig för det. Att dampa tyget tog hela förmiddagen, vilket jag inte hade räknat med såklart och som resulterade i att jag blev kvar alldeles för länge på skolan i vanlig ordning. men innerpuffen till sittpuffen är sydd och nästan helt fylld, nu behöver jag bara lite mer textilskräp, och sen kan jag sy ihop. Känns bra förstås, men sen ställs jag inför det största problemet: Hur ska jag få hem den?

En nästan fylld sittpuff.

Idag hade jag ambitionen att "bara" göra färdigt min bindningsläraläxa, och sen gå till skolan. Inget av detta blev av, eftersom jag först renritade färdigt all bindningslära från förra terminen, och sen körde fast i läxans sista uppgift. Men trots att min plan inte gick i lås helt och hållet är jag ganska nöjd med mig själv och min arbetsdisiplin.

Dagens göromål.

1 kommentar:

  1. Ser en diamankypertväv likadan ut på andra sidan?

    Sittpuffen ser läcker ut. När du skall ta hem den kan du iallafall sätta dig och vila ibland!

    Annars får du väl bjuda hem nån på skolan (som har bil) på fika eller så. Så slänger du in puffen i skuffen bara, när ni skall åka..
    Eller så kidnappar du nån som varit på Skansen..

    SvaraRadera