lördag 16 januari 2010

Jag har återvänt...

Dagen efter vernissagen på Station var det dags att lämna Umeå. Det var dags för mig att åka ner till Sveg och Bäckedal fhsk, för tredje gången. Resan ner gick bra, givetvis besökte jag en garnaffär i Östersund, och hittade rundstickor i storlek 1,5. Så nu kan du lugna dig, Åsa, det kanske blir lättare nästa gång jag stickar en tröja i tunnt garn.
Allt har hittills bara varit bra för mig, eftersom jag har gått här tidigare är det som att komma hem, jag vet exakt var jag vill att mina möbler ska stå i mitt rum. mina kurskamrater på Skinn är också väldigt trevliga, två av dessa känner jag sedan tidigare och för första gåmgem var jag inte nervös för att börja här.
Eftersom jag missade de två första dagarna, hade jag en del att göra, jag fick ställa mig och skrapa två får första dagen, och jag hann med rätt så många moment, och idag, två dagar senare har jag hunnit skrapa en ren och 1/8 ko också. I morgon ska jag faktikst inte vara i garveriet utan ta mig för den lilla skinnsömnad som jag missat.

2 kommentarer:

 1. Jag har sett ett fantastiskt program på SVT2; Tyget en slitstark historia. Med bl a underbara textilkonstnärer och deras vävar. Måste ses. Be lärarna på Bäckedal låna hem den om det går, så som skolor kan göra. Klippet på svt play är bara på 2 minuter och har mest med intervjuer med betydligt tråkigare tanter (Astrid Sampe bl a) Återkommer med namnet på den häftigaste kvinnan.
  Kan du inte skicka mai till mej? har inte din adress.. Åsa

  SvaraRadera
 2. Hon heter Helena Hernmarck.
  Kolla bl a hennes utställning på Nordiska museet.
  På TV visade de också några vävnader med bilder från måltider - typ midsommarfest. Fantastiska men jag har inte hittat dem (än) på internet.Åsa

  SvaraRadera