tisdag 28 augusti 2012

Tex(s)til(tje)


Under sommarlovet har jag befunnit mig i Umeå, på samma gamla jobb. Givetvis med visionen om att "jag kan ju det där jobbet nu, så i år kommer jag kunna handarbeta järnet!" Samma vision har jag haft de senaste tre åren och alltid med samma resultat: jag har varit trött, haft annat att göra, något har strulat, jag har fortsatt vara trött, och sen måste jag gå och lägga mig för att orka upp till jobbet nästa dag, alltså inget handarbete. Häromdagen kom jag i alla fall på vad jag hädanefter ska använda för ord för sådana perioder, nämligen texstiltje. Textil och stiltje i ett, jag tror inte jag kunde beskriva det bättre.

Applikationer av en slips.

Broderiet tar form.

Våtspänningen.

Det har dock medfört vissa tidsproblem för mig, för jag har haft två saker som borde ha blivit gjorda vid det här laget. En av dessa är ett kuddfodral, till ett projekt jag fått en inbjudan till genom skolan. Ett jätteroligt projekt, som kort uttryckt gått ut på att slakta en kostym och göra ett kuddfodral av. I skrivande stund har jag broderiet på våtspänning, och baksidan lite mer än halvfärdig. Jag vill också hinna gör duskor också, samt hitta på en stängningsanordning. Det ska helst bli färdigt i morgon. Hej Slutspurt.

Golvet i min lägenhet.

Den andra saken jag borde ha gjort i sommar är skissen till första projektet, ett individuellt projekt, så jag får göra vad jag vill. När man då får göra vad man vill, är det svårt att välja när det finns så mycket som är eller verkar roligt. Men tillslut vart jag praktisk, och valde att inrikta mig mot underläggssöm, intarsia och skarvsöm, tre tekniker som jag känner mig osäker på eller aldrig provat. Jag började få en idé i förrgår, men jag har ingen aning om vad det ska bli än. I morgon ska jag träffa mina handledare, så det känns inte så kul att komma dit med en halvfärdig idé.

1 kommentar:

  1. Det verkar som att ordlekandet går i arv emellanåt...

    SvaraRadera