onsdag 6 juli 2011

Fårfällsmastodontens återkomst

Den hett efterlängtade trådrullen.

I förrgår när jag kom hem från mitt jobb, redo för två dagars ledighet, hade jag fått ett cylinderformat paket med posten. Innehållet var en rulle blekt lingarn 16/1, och det i sin tur innebär att jag nu äntligen kan fortsätta med mina skinn-UFOn. Ett av detta UFOn är mitt fälltäcke bestående av sex stycken hemgarvade fårfällar, och arbetet med dessa har legat nere på grund av dett faktum att jag saknat tråd.

Hörnet som Börje sytt färdigt.

En annan som längtat efter just denna tråd är Börje. Engagerad i fälltäckets arbetsprocess har han varit ivrig att få sy lite i det också, och en aningen motvilligt har jag gått med på det. Så idag har vi i sommarvärmen suttit ute på filtar med alla fårfällarna och arbetat i skuggan. Och Börje är i alla fall noggrann, och blir inte knäpp av att jag är det, så allt han har sytt har blivit nästan lika fint som mitt, och tack vare honom har ett hörn blivit helt färdigt idag.

Jag sydde ett insnitt.

Dessutom har jag plockat fram ett spinnmastodontprojekt, den rana som jag och Börje påbörjade för hur-länge-sen-vill-jag-helst-inte-tala-om, och idag har jag fokuserat på kardningen. I morgon är målet att spinna vitt inslagsgarn, och sedan karda lika mycket till.

1 kommentar:

  1. Men ooooo vilket mastadont-fäll-täcke-projekt-i-värmen du/ni har....på G nu!! Bor ni så till att ni slipper att folk tittar på er och undrar om ni fryser ;-)
    Weeeeeeeeee på lördag morgon kl 5.30 ungefär styr bilen färden mot Sjöland, Dikanäs...ja södra Lappland, Västerbottens län, norra Sverige - det som räknas ;-) ska bli skönt att vara där i fem veckor

    Så kul att du "hälsar på" hos mig!
    Lev väl!

    SvaraRadera