måndag 9 maj 2011

Äntligen enskilt!

Eller äntligen och äntligen, förresten. Att det är enskilt projekt betyder att det snart är slut på terminen. Tänk att man kan inte vilja ha sommarlov, men så är det om man pluggar det man vill.


På enskilda projektet har jag valt yllebroderi, och återigen har jag tagit avstamp i de jämtländska brudkuddarna. Fast den här gången är jag inte speciellt inriktad på kärlek, utan på kreativ ångest. Temat kommer att vara "byggstenar" och broderiet kommar att handla om sönderfall. Det är nog allt jag vill säga för tillfället.Något som är unikt för detta yllebroderi är att jag har gjort en provlapp denna gång. Efter att ha gjort en provlapp, önskar jag att jag gjorde det under förra projektet också, så hade jag sluppit våndas över Prinssessan Plupp. Återigen har jag fått ännu ett lass hantverkskunskaper till livs, när jag precis trodde att jag inte skulle lära mig nåt nytt om yllebroderi.

1 kommentar:

  1. Det är lungt maria, som tur är lär man sig hela tiden nya saker inom de mest oväntande områden!
    Spännande att få se kudden sen. Jag har kreativ vånda över små påsar (till ett födelsedagsbarn) - jag får för många idéer. Lagom till en är färdig kommer jag dessutom på hur jag egentligen skulle ha gjort. Sånt är livet när man inte gör provlappar..

    SvaraRadera